Британската министър-председателка Тереза Мей се готви за тежка среща с европейските

...
Британската министър-председателка Тереза Мей се готви за тежка среща с европейските
Коментари Харесай

Тереза Мей се готви за тежки разговори в Брюксел

Британската министър-председателка Тереза Мей се готви за тежка среща с европейските водачи, откакто ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че би трябвало да има " особено място в пъкъла " за водачите на акцията за Брекзит, написа в. " Таймс ".

Канцеларията на английската министър-председателка счита, че Мей няма да получи особени симпатии от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на първата им среща, откогато нейният проект за Брекзит беше отритнат от долната камара на английския парламент.

Мей ще беседва също по този начин с Туск и с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни. Тя не има вяра, че Европейският съюз ще окаже някаква спомагателна помощ в точния момент за гласуванията в Камарата на общините идната седмица по нейния метод към Брекзит, показва " Таймс ".

Мей се готви да отсрочи второто гласоподаване по нейната договорка за Брекзит за края на февруари - месец преди плануваното излизане на Англия от Европейски Съюз. Според министри сходен ход значи, че е неизбежно удължение на процеса на Брекзит, отбелязва в. " Дейли телеграф ".

По информация на английския всекидневник основният парламентарен уредник на консерваторите Джулиан Смит е дал да се разбере на държавно съвещание, че гласуването няма да се състои идната седмица, както се очакваше по-рано, тъй като Мей няма да е предоговорила своята договорка в точния момент.

Сега гласуването е планувано за последната седмица на февруари. Това провокира разединение в държавното управление на фона на опасенията, че по този метод ще се усили рискът да няма съглашение.

Смит е предизвестил, че ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу може да се опита да подкопае проектите на правителството и да спомага за по-скорошно гласоподаване, акцентира " Дейли телеграф ".

Туск провокира вълна на отвращение от последователите на Брекзит с изявлението си, че би трябвало да има " особено място в пъкъла "  за тези, които предизвикват излизане на Англия от Европейски Съюз без проект. Той обаче би трябвало да бъде подложен на критика не за преднамереност, а за това, че беше прекомерно сдържан, написа в коментарна публикация в. " Гардиън ".

Председателят на Европейския съвет трябваше да отиде по-далеч. Той трябваше да добави, че в това особено място би трябвало да има  " президентски апартамент " с безспирни мъчения за политиците, насърчили Брекзит, без изобщо да се замислят за Ирландия, акцентира изданието. 

Отново въпросът за Брекзит опира до Ирландия. Това беше неизбежно да се случи. Многократно в английската история Ирландия се явява като неуместен отрезвяващ фактор, който посрамва илюзиите на тези, които мислят, че британците са по-добри и че Ирландия може да бъде подценена. 

За последователите на Брекзит обаче напускането на Европейски Съюз в никакъв случай не е имало нещо общо с Ирландия. Брекзит беше обвързван със суверенитета, с величието или с това, че наличието на прекалено много чужденци във Англия не се харесваше. Брекзит беше обвързван с отхвърлянето на хомота на Брюксел и връщането на сините паспорти. На Ирландия съвсем не беше обърнато внимание при дебатите през 2016 година, когато беше референдумът за Брекзит, като се изключи предизвестията на някогашните английски министър председатели Джон Мейджър и Тони Блеър, които акцентираха, че излизането от Европейски Съюз ще заплаши северноирландските мирни съглашения. 

Техните предизвестия обаче не бяха чути, с изключение на в самата Северна Ирландия, където болшинството гласоподава за оставане в Европейски Съюз. Това беше доста неуместен резултат за последователите на Брекзит, разяснява вестникът и отбелязва, че депутатите на Консервативната партия към момента са изправени пред същия въпрос - нуждата да схванат ирландската проблематика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР